Vanliga frågor om Astral

Fråga: Hur länge varar Astral-batteriet?

Svar: I normala förhållanden har Astrals interna batteri en batteritid på 8 timmar. 1 Drifttiden kan förlängas till 24 timmar med de två externa tillvalsbatterierna. Laddningsprocessen tar upp till fyra timmar.

Fråga: Kan Astral strömförsörjas från en bil?

Svar: Ja, man kan helt enkelt använda DC-adaptern för Astral. Likströmförsörjningen (DC) kommer även att ladda det interna batteriet när ventilatorn är ansluten. Om den externa likströmförsörjningen sjunker under 11 V kommer Astral automatiskt att växla till det interna batteriet för att säkerställa fortsatt drift.

Fråga: Kan Astral användas på ett flygplan?

Svar: Ja. Astral-apparaten och de externa batterierna är godkända för användning på flygplan och uppfyller FAA-kraven (RTCA/DO-160, sektion 21, kategori M) för flygresans alla faser. Minst två veckor innan resan rekommenderar vi att du erhåller klartecken från flygbolaget att använda din apparat på flygplanet (om du har fått godkännandet i form av ett brev tar du med dig en kopia).

Fråga: Hur högljudd är Astral?

Svar: Astral är tystgående med en volymnivå på 35 dBA. Bakgrundsljudnivån ligger vanligtvis mellan 30 och 35 dBA.2

Kompatibilitet batteri/utrustning

För information om vilka batterier som är kompatibla med respektive utrustning, se kompatibilitetslistan för batteri/utrustning.

Elektromagnetisk strålning

För information om elektromagnetisk strålning från Astral, se databladet om elektromagnetiska emissioner.

Referenser

• 01

Testförhållanden: Vuxen, P(A)CV-funktion, P-kontroll: 20 cm H2O, PEEP: 0 cm H2O, AF: 15 bpm, Ti: 1,2 sek

• 02

35 dBA (med en osäkerhet på 3 dBA) uppmätt enligt ISO80601-2-12:2011.

För att se ytterligare dokumentation gällande Astral, klicka här.

Relaterade produkter

Astral 150 är en avancerad och lätt ventilator för livsuppehållande vård som ger maximal rörlighet och funktionalitet.

Astral 100 är en bärbar och lätt ventilator för livsuppehållande vård som ger maximal rörlighet och funktionalitet.