Stellar-ventilaattoreita koskevia usein esitettyjä kysymyksiä

K. Kuinka pitkään Stellar-akku kestää?

V. Stellar toimii normaaliolosuhteissa kaksi tuntia sisäisellä akulla1. Aika voidaan pidentää 10 tuntiin käyttämällä lisävarusteena hankittavaa ulkoista RPS II -akkua.2 Täysin tyhjän sisäisen akun lataaminen kestää enintään kolme tuntia.

K. Voiko Stellar-laitteita käyttää auton virralla?

V. Stellar-laite voi saada virtaa auton akusta, kun käytetään Stellar-vaihtovirta/tasavirta-muunninta, joka liitetään auton savukkeensytyttimen liitäntään. Huomautus: Akku ei lataudu, kun Stellar on liitettynä tasavirransyöttöön.

K. Voiko Stellar-laitetta käyttää lentokoneessa?

V. Kyllä. Stellar vastaa Yhdysvaltain ilmailuviranomaisten (FAA) vaatimuksia lentomatkan kaikkien vaiheiden osalta mukaan lukien nousu, varsinainen lento ja myös laskeutuminen. Suosittelemme ottamaan yhteyttä lentoyhtiöön vähintään kaksi viikkoa ennen lentoa ja selvittämään, voiko laitetta käyttää lennon aikana (jos saat käyttöluvan kirjeenä, ota siitä kopio mukaasi).

K. Kuinka paljon ääntä laitteesta kuuluu?

V. 29 dBA mitattuna ISO 17510-1: 2002 -standardin mukaisesti.

32 dBA epävarmuudella 3 dBA mitattuna ISO 17510-1: 2007 -standardin mukaisesti

K. Miten Stellar-laitetta on pidettävä kunnossa?

• Joka päivä – ripusta maski ja hengitysletku varjoisaan paikkaan kuivumaan.
  • Irrota ja pura osiin H4i-kostutin, jossa on steriloitava vesisäiliö. Säilytä kostutinta kuivassa paikassa, kun se ei ole käytössä.
  • Kerran viikossa – pese maski ja hengitysletku
  • Kerran kuukaudessa – pyyhi laitteen ulkopinnat
  • Puolen vuoden välein – vaihda ilmansuodatin, pura sisäisen akun lataus ja lataa akku uudelleen.

K. Miten hapensyöttö liitetään?

V. Liitä hapensyöttö laitteen takana olevaan happiliitäntään. Stellar-laitteen mukana tulee matalapainehapen liitäntä.

K. Millaista happipitoisuutta/mitä FiO2 -arvoa Stellar pystyy antamaan?

V. Stellar-laitetta käytettäessä hapen virtausnopeus voi olla enintään 30 l/min. Voit liittää laitteeseen lisävarusteena saatavan FiO2 -anturin. Näet FiO2 -arvon valvontavalikossa ja voit asettaa hälytyksiä matalaa/korkeaa FiO2-arvoa varten.

Voit myös valvoa ja asettaa hälytyksiä liittämällä lisävarusteena hankittavan pulssioksimetrin.

K. Voiko Stellar-laitteen hälytykset nähdä ja kuulla etätoimintona?

V. Voit liittää laitteeseen Remote Alarm II -moduulin, joka hälyttää hoitajalle hälytyksestä Stellar-laitteessa, kun hoitaja ei ole potilaan vuoteen vieressä tai samassa huoneessa.

K. Miten laiteasetukset kopioidaan yhdestä Stellar-laitteesta toiseen?

V. ResMedin USB-muistitikkua käyttämällä voit ensin tallentaa asetukset USB-muistitikulle ja antaa sitten toisen Stellar-laitteen lukea asetukset USB-muistitikulta.

Jotta laite voi lukea asetukset toiselta Stellar-laitteelta, sen tulee olla hoitoa antavassa toimintatilassa.

Jos Stellar-laite lukee asetukset, jotka on määritetty ResScan™-sovellusta käyttäen, laitteen ei tarvitse olla hoitoa antavassa toimintatilassa.

K. Voiko Stellar-laitteen kanssa käyttää SlimLine™-hengitysletkua?

V. Kyllä, voit käyttää 3 metriä pitkää SlimLine-hengitysletkua tai kirkasta kertakäyttöistä hengitysletkua.

Voit suorittaa letkuston testaus -toiminnon ja antaa laitteen tutkia letkuston virtausvastuksen automaattisesti, mikä auttaa laitetta antamaan tarkasti oikeaa painetta.

K. Voiko Stellar-laitteella suorittaa etätitrausta tai voidaanko se liittää polysomnografialaitteistoon (PSG) unitutkimuksen tekemiseksi?

V. Kyllä, voit liittää laitteen EasyCare Tx -sovellukseen nähdäksesi reaaliaikaiset tiedot ja säätääksesi asetuksia.

K. Potilaani käyttää eri toimintamuotoa päivällä ja yöllä. Voiko samassa Stellar-laitteessa käyttää kahdenlaisia asetuksia?

V. Kyllä, Stellar-laitteessa on ohjelmia, joiden avulla se voi tallentaa kahdet hoitoasetukset ja laitteistokokoonpanot (esim. erilaiset kostutustavat ja hengitysletkutyypit).

K: Hengitystavat ja nukkumisasennot yön aikana voivat vaikuttaa potilaan hengittämiseen. Voidaanko laitteessa käyttää tilavuuden varmistavaa toimintamuotoa?

V: Stellar 150 -laitteessa on iVAPS-toimintamuoto (älykäs tilavuuden varmistava painetuki), joka on suunniteltu ylläpitämään ennalta asetettu alveolaarinen tavoiteventilaatio, mikä tehdään annettua ventilaatiota seuraamalla, painetukea mukauttamalla ja älykästä taustahengitystä automaattisesti antamalla.

K: Minkä tyyppisillä potilailla on hyötyä iVAPS-toimintamuodosta?

V: Siitä voivat hyötyä potilaat, jotka sairastavat kroonista hengitysvajausta tai riittämätöntä hengittämistä ja jotka painavat 30 kg tai enemmän.

K: Miten lataan tiedot Stellar-laitteesta ResScan-sovellukseen?

V: Tiedot voidaan ladata kahdella tavalla:

1. USB-muistitikulla. Laita USB-muistitikku paikalleen, valitse oikea vaihtoehto Stellar-laitteen näytöltä, niin tiedot ladataan ResScan-sovellukseen;
  2. USB-kaapelilla. Ladatuissa tiedoissa ei kuitenkaan ole mukana tiheään tallennettuja tietoja.

K: Tiheään tallennetut tiedot (esim. MV, RR) puuttuvat latauksen jälkeen.

V: Tiheään tallennetut tiedot ovat käytettävissä vain USB-latausta käytettäessä; näitä tietoja ei ole käytettävissä ladattaessa tiedot Stellar-laitteesta suoraan kaapelia käyttäen.

K: Miksi muistutukset eivät näy Stellar-laitteen näytöllä?

V: Moottorin on oltava käynnissä vähintään kaksi tuntia ennen kuin muistutukset tulevat näkyviin.

Akkujen ja laitteiden yhteensopivuus

Tietoja akkujen ja laitteiden yhteensopivuudesta saat kohdasta Akkujen ja laitteiden vastaavuus.

Sähkömagneettinen säteily

Tietoja Stellar-laitteen sähkömagneettisista päästöistä saat Sähkömagneettiset päästöt -tiedotteesta.

Viitteet

• 01

Stellar-laitteen käyttöohje hoitohenkilökunnalle, sivu 66.

• 02

Kun käytetään asetuksia 15 cm H2O (IPAP), 5 cm H2O (EPAP) ja 20 bpm (hengitystaajuus). Ei sovellettavissa laitteisiin, kun käytetään lämminvesikostutinta ja lämmittävää letkua.

Napsauta tästä nähdäksesi Astralin tuotetuen.

Muut vastaavat tuotteet