Kostuttimien tuotetuki

Miten kostutin voi parantaa hoitomukavuutta?

Ventilaattorin luoma ilmavirta on usein suurempi, kuin mihin keho on tottunut. Kostuttimen käyttö ventilaattorin kanssa voi vaikuttaa myönteisesti hoitomukavuuteen, koska kostutin lisää kosteutta ja lämpöä laitteiden antamaan ilmaan. Se vähentää kuivumisen ja tukkoisuuden oireita ja lisää hoitomukavuutta ja parantaa hoitoon sitoutumista.

Kostuttimen käyttöön ottaminen

Onko sinulla kysymyksiä liittyen kostuttimen käyttöön ottamiseen? Etsi vastauksia tästä.

Kysymys: Voiko laitteen sijoittaa kostuttimen päälle?

Vastaus: Laitteet, joissa ei ole integroitua kostutinta, tulisi aina asettaa joko samalle tasolle tai korkeammalle kuin kostutin, jotta laitteeseen ei pääse vettä.

Kysymys:  Voiko laitetta siirtää, kun kostuttimessa on vettä?

Vastaus: Ei. Jotta laitteeseen ei pääse vettä, irrota kostutin ja valuta vesi pois ennen siirtämistä.

Kysymys: Potilas käyttää kokokasvomaskia. Tarvitseeko hän enemmän vettä yön aikana?

Vastaus: Kokokasvomaskin ei pitäisi vaikuttaa veden määrään, joka käytetään yön aikana. Jos potilaalla oli ilmavuotoa suun kautta ennen kokokasvomaskiin vaihtamista, hän saattoi menettää ilmaa ja kosteutta suun kautta, missä tapauksessa hän luultavasti tarvitsee vähemmän vettä.

Kysymys: Kuluttaako lämminvesikostutus maskia ja letkuja nopeammin?

Vastaus: Ei. Laitteiden mukana toimitettavat hengitysletkut kestävät paljon korkeampia lämpötiloja kuin kostuttimen aikaansaama lämpötila on.

Kysymys: Pitäisikö potilaan kostutin laittaa päälle etukäteen, jotta vesi olisi varmasti lämmintä?

Vastaus: Potilaan tarpeista riippuen kostutin voidaan laittaa päälle jopa 20 minuuttia ennen käyttöä.

Kysymys: Pitäisikö kostutinta käyttää vuoden ympäri vai ainoastaan talvikuukausien aikana?

Vastaus: Jos potilaalla on nenän tukkoisuutta tai kuivuutta kylmempien kuukausien ulkopuolellakin, silloin hänen on suositeltavaa jatkaa kostuttimen käyttöä.

Kostuttimen asetukset

Katso tästä vastauksia kostuttimien asetuksia koskeviin usein esitettyihin kysymyksiin.

Kysymys: Miten tiedän, mitä kostuttimen asetusta minun tulisi käyttää?

Vastaus: Vastaus riippuu siitä, mitä ResMed-kostutinta käytetään. Lisäksi kostutuksen määrä, jolla miellyttävä hoito saavutetaan, vaihtelee eri potilailla. Katso lisätietoja käyttöohjeista.

HumiCare™ D900 -lämminvesikostuttimessa

(Käytettäessä Stellar™-, S9 VPAP™ ST with iVAPS - ja S9 VPAP ST-A with iVAPS -laitteiden kanssa)

Käytä Adjust-säätönäyttöä.

1.       Paina   valitaksesi halutun parametrin. Näytön esitystapa riippuu laitteistossa käytössä olevasta letkustokokoonpanosta.

2. Paina  ↑ tai ↓ valitaksesi halutun parametrin.

3. Paina (valintamerkki) valitaksesi korostettuna näkyvän parametrin, jota haluat säätää.

4. Paina ↑ tai ↓ muuttaaksesi arvoa tarpeen mukaan.

Paina (valintamerkki) tallentaaksesi muutoksen.

H5i™-lämminvesikostuttimessa

(Käytettäessä S9 VPAP ST - ja S9 VPAP ST-A with iVAPS -laitteiden kanssa)

H5i-kostuttimen kostutusta ohjataan kolmella syöttötiedolla (käyttöympäristön ilmankosteus, H5i-asetukset ja laitteen puhaltama ilmavirtaus) ja kostutus säädetään niiden perusteella ylläpitämään tasaista vedensyöttöä.

Yleensä kannattaa aloittaa kostutustason asetuksella 3 ja suurentaa tai pienentää sitten asetusta 0.5 mahdollisen kuivumisen ja kondensoitumisen mukaan.

Jos käytetään lämmittävää ClimateLine™-hengitysletkua, on suositeltavaa käyttää Auto-tilaa, jossa Climate Control -toiminnon oletusasetuksena on noin 27 °C. Asetusta voidaan suurentaa tai pienentää tarpeen mukaan.

Jos käytetään lämmittävää ClimateLine-hengitysletkua Manuaalinen-tilassa, aloitetaan kosteustason asetuksella 3 ja lämmittävän letkun asetuksella noin 27 °C. Suurenna tai pienennä kostutustason asetusta 0.5 ratkaistaksesi mahdolliset kuivumiseen ja kondensoitumiseen liittyvät ongelmat, ja suurenna tai pienennä lämmittävän letkun asetusta yhden asteen porrastuksin löytääksesi miellyttävimmän lämpötila-asetuksen.

H4i™-lämminvesikostuttimessa

(Käytettäessä Stellar™ 150-laitteen kanssa)

Aloita asetuksella 3 ja säädä löytääksesi miellyttävän tason.

Lue lisää ResMed-lämminvesikostuttimista sairaalaventilaattoreihin ja lämmittävistä ClimateLineAir-letkuista.

Device-humidifier compatibility

Humicare D900 H5i H4i
Astral 100 X
Astral 150 X
Stellar 150 X   X
S9 VPAP ST with iVAPS X X
S9 VPAP ST-A with iVAPS X X

Lisää koulutuksen ja hoidon tukitietoja