Milloin CPAP-laitteiston osia on vaihdettava? | ResMed Suomi

CPAP-tarvikkeiden ja laitteiston osien vaihtaminen

Jotta saisit CPAP-hoidosta parhaat tulokset, on tärkeää, että vaihdat laitteistosi osia niille suositeltujen käyttöaikojen mukaisesti. Tämä koskee erityisesti maskin osia, jotka joutuvat kosketuksiin ihon epäpuhtauksien, rasvan ja orgaanisen aineksen kanssa.

Kolme tärkeintä syytä, miksi CPAP-laitteiston osia kannattaa vaihtaa säännöllisesti

Uniaika pitenee

Laitteistonsa osia säännöllisesti uusivien, CPAP-hoitoa joka yö käyttävien yöuni kesti 24 % muita pidempään.1

Nukut paremmin ja vointisi on parempi2

Laitteistonsa osia säännöllisesti uusivien CPAP-hoitoa saavien enemmistö kertoi nukkuvansa paremmin ja heidän asenteensa elämään oli myönteisempi.2

Saat parhaan mahdollisen hyödyn CPAP-hoidostasi

Maskin osia säännöllisesti uusivat CPAP-hoitoa saavat pysyivät todennäköisemmin hoitoon sitoutuneena ja heidän uniapnean hoitonsa jatkui pitkään.1

Milloin CPAP-laitteiston osat on vaihdettava?

Osan käyttöikään vaikuttavat käyttötiheys, puhdistusrutiinit ja se, koskettaako osa kasvojasi.

Tarkista osat säännöllisesti kulumisen varalta. Huomaat kyllä, milloin CPAP-laitteisto toimii parhaalla mahdollisella tavalla.

Keskustele hoitavan yksikön edustajan kanssa vaihdosta ja aikataulun vaihtoehdoista.

cpap-spares-replacement-resmed

Tarvitsetko apua CPAP-tarvikkeiden vaihtamiseen ja tilaamiseen?

Voit ostaa ResMedin CPAP-laitteiston osia ja tarvikkeita kätevästi verkkokaupasta tai saat ne sinua hoitavasta yksiköstä.

Helppoja keinoja parempaan hoitokokemukseen

Toivoisitko, että uniapnean hoito olisi helpompaa ja miellyttävämpää? Askarruttaako sinua maskin ja laitteen puhdistaminen? Ilmaisessa e-kirjassamme on paljon vinkkejä ja ohjeita, joilla voit parantaa hoitokokemustasi.

Uni, kuorsaus ja unihäiriöt
e-kirja-4-Jatkuva-CPAP-hoito
Miten voit parantaa hoidon miellyttävyyttä?
e-kirja-4-Jatkuva-CPAP-hoito
Hoitolaitteiston ylläpito
e-kirja-4-Jatkuva-CPAP-hoito

Viitteet :

1. Benjafield A et al.,“Impact of a mask resupply program on therapy compliance: a retrospective analysis”, SLEEP, Volume 41, Abstract Supplement, 2018
  2. ResMedin ulkopuolinen kliininen tutkimus, johon osallistui 400 PAP-hoitoa saavaa potilasta, toteutettu 16.10.–27.10.2017, tiedostomuodossa olevat tiedot; ID C278965.