ResMedin Tietosuojaseloste

ResMedin tietosuojaseloste

Päivitetty viimeksi: toukokuu 2018

 

Henkilötietojesi rekisterinpitäjän ominaisuudessa ResMed Finland Oy Hevosenkenkä 3 02600 Espoo 09 86 76 820  haluamme kertoa sinulle, kuinka käsittelemme vastaanottamiamme, sinua koskevia henkilötietoja.

Tämä tietosuojaseloste sisältää tietoja oikeuksistasi sekä tietosuojakäytännöistä, joita sovellamme tietojesi käsittelyyn. Se on voimassa, kun olet kanssamme vuorovaikutuksessa joko henkilökohtaisesti, puhelimitse tai sähköpostitse, sosiaalisen median kanaviemme kautta tai verkkosivuillamme aina, kun viittaamme tai linkitämme tähän tietosuojaselosteeseen.

Jos käytät muita ResMedin tuotteita ja palveluita, henkilötietojesi käsittelyyn saatetaan soveltaa myös muita tietosuojaselosteita.
 

Napsauta alla olevia otsikoita saadaksesi lisätietoa kustakin näistä aiheista.

  1. Mitä henkilötietoja keräämme sinusta ja kuinka keräämme niitä?
  2. Mihin tarkoituksiin käytämme henkilötietojasi?
  3. Kuinka suojaamme henkilötietojasi?
  4. Keiden kanssa jaamme henkilötietojasi?
  5. Missä henkilötietojasi säilytetään ja käsitellään?
  6. Millä perusteella käytämme henkilötietojasi?
  7. Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?
  8. Mitkä ovat henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeutesi.
  9. Lapsia koskevat henkilötiedot.
  10. Yhteystiedot tietosuojakysymyksissä

 

1. Mitä henkilötietoja keräämme sinusta ja kuinka keräämme niitä?

Useimmissa tapauksissa keräämme sinulta sinua koskevia henkilötietoja, mutta joissakin tilanteissa saatamme vastaanottaa sinua koskevia henkilötietoja kolmansilta osapuolilta.

Tiettyjen verkkosivustoillamme ja mobiilisovelluksissamme käytettyjen tekniikoiden avulla keräämme sinusta myös muita tietoja evästekäytäntömme mukaisesti.

Lisätietoja tällaisesta tiedonkeruusta saat evästekäytännöstämme.

  • TUOTTEIDEMME JA PALVELUIDEMME LOPPUKÄYTTÄJÄT

    Riippuen siitä, kuinka toimit kanssamme ja riippuen asuinmaastasi, keräämme seuraavia tietoja:

    • tittelisi, etunimesi ja sukunimesi
    • syntymäaikasi ja sukupuolesi
    • osoitteesi ja sähköpostiosoitteesi
    • puhelinnumerosi
    • maksutietosi
    • sairausvakuutuksesi tiedot
    • tiedot sinua hoitavista terveydenhuollon ammattilaisista, sisältäen hoitavat lääkärisi ja kotihoidon tarjoajat
    • tunniste- ja taustatiedot
    • laillisen edustajasi tai huoltajasi etu- ja sukunimi sekä yhteystiedot
    • tiedot käyttämistäsi tuotteista, ts. uniterapialaitteista, naamioista, tms.
    • tiedot käyttämistäsi palveluista, ts. ResMediltä ja ulkoisesti
    • tiedot, jotka liittyvät uneesi, terveyteesi ja terveyteen liittyviin elämäntapoihin.

    Useimmissa tapauksissa annamme lisäilmoituksen, kun keräämme henkilötietojasi esimerkiksi verkkosivustomme ponnahduslomakkeen tai klinikallamme annettavan lomakkeen muodossa, jossa kerrotaan, että keräämme tuossa pisteessä tietojasi.

    Keräämme sinua koskevia tietoja, kun:

    • rekisteröit meille tilin
    • olet vuorovaikutuksessa kanssamme, ts. jos soitat meille, lähetät sähköpostia tai vierailet verkkosivustollamme ja sosiaalisen median kanavissamme
    • varaat ajan tai vierailet klinikallamme
    • kirjaudut markkinointiviestien vastaanottajaksi tai osallistut markkinointitarjouksiin ja tutkimuksiin
  • TERVEYDENHUOLLON AMMATTILAISET

    Riippuen siitä, kuinka toimit kanssamme ja riippuen asuinmaastasi, keräämme seuraavia tietoja:

    • tittelisi, etunimesi ja sukunimesi
    • puhelinnumerosi
    • vastaanottosi osoitteen ja sähköpostiosoitteen
    • pätevyytesi ja ammattilaisrekisteritunnuksesi
    • maksutietosi
    • tiedot ostamistasi ResMed-tuotteista ja käyttämistäsi ResMed-palveluista.

    Keräämme sinua koskevia tietoja, kun:

    • rekisteröit palveluihimme liittyvän tilin
    • rekisteröidyt ResMedin tai kolmansien osapuolien seminaarien, koulutustapahtumien ja alan tapahtumien osallistujaksi
    • otamme sinuun yhteyttä, jotta toimittaisit meille palvelun
    • olet kanssamme vuorovaikutuksessa, sisältäen myyntiedustajiemme tapaamisen ja osallistut tuote- ja palvelukoulutuksiimme
    • ostat tuotteitamme
  • TYÖNHAKIJAT

    Riippuen siitä, kuinka olet vuorovaikutuksessa kanssamme sekä asuinmaastasi, keräämme seuraavia tietoja:

    • tittelisi, etunimesi ja sukunimesi (sekä mahdolliset aiemmat nimesi)
    • sukupuolesi
    • kansallisuutesi
    • puhelinnumerosi
    • osoitteesi ja sähköpostiosoitteesi
    • tiedot laillisesta oikeudestasi työskennellä oikeustoimialueella, jossa rooli sijaitsee
    • pätevyytesi ja kokemuksesi
    • muut tiedot, joita toimitat ansioluettelossasi tai rekrytointiprosessin yhteydessä

    Keräämme sinua koskevia tietoja, kun:

    • haet työpaikkaa työnhakusivustomme (https://careers.resmed.com) kautta tai otat meihin suoraan yhteyttä
    • toimit yhteistyössä rekrytointitoimiston kanssa
    • ResMedin kontakti suosittelee sinua.

2. Mihin tarkoituksiin käytämme henkilötietojasi? 

  • TUOTTEIDEMME JA PALVELUIDEMME LOPPUKÄYTTÄJÄT

    Riippuen käyttämistäsi palveluista ja vuorovaikutuksestasi kanssamme, käytämme henkilötietojasi:

    • vastataksemme tieto- tai materiaalipyyntöihisi ja luodaksemme, kehittääksemme ja ylläpitääksemme suhdettamme sinuun
    • kommunikoidaksemme kanssasi puhelimitse ja salaamattomilla sähköposteilla ja tekstiviesteillä:
          - uutiskirjeitä ja lehdistötiedotteita
          - sisältöä, joka liittyy tuotteisiin, ohjelmiin, palveluihin tai yleistä tietoa, jonka uskomme kiinnostavan sinua
          - asiaan liittyviä, oikea-aikaisia markkinointiviestejä
    • kohdistaaksemme sinulle mainoksia sosiaalisen median alustoilla
    • toimittaaksemme sinulle tuotteita ja palveluita, kuten
          - teknistä tukea
          - unitestausta
          - hoitoasetusten tekoa ja hoidon tukea
      vuotuisia hoitotarkistuksia, joiden avulla tarkistetaan hoitosi ja laitteesi
    • varmistaaksemme, että emme kerää tietoja alle 18-vuotiailta, joiden henkilötietojen käsittely edellyttäisi huoltajan suostumusta asuinmaasi lainsäädännössä
    • suorittaaksemme tilastollisia analyysejä, kyselyitä ja markkinatutkimuksia parantaaksemme olemassa olevia tuotteita ja palveluita sekä kehittääksemme uusia, sisältäen verkkosivustojemme kehittämisen
    • täyttääksemme lainsäädäntöön perustuvat ja riskinhallintaan liittyvät velvoitteemme, sisältäen oikeudellisten vaatimusten laatimisen, esittämisen ja niiltä puolustautumisen sekä toimimisen lääketieteellisen laitteen ylläpitäjänä..

     

  • TERVEYDENHUOLLON AMMATTILAISET

    Riippuen kanssakäymisestäsi kanssamme, käytämme henkilötietojasi:

    • vastataksemme tieto- tai materiaalipyyntöihisi ja luodaksemme, kehittääksemme ja ylläpitääksemme suhdettamme sinuun
    • kun olet kanssamme vuorovaikutuksessa, sisältäen myyntiedustajiemme tapaamisen ja osallistut tuote- ja palvelukoulutuksiimme
    • lähettääksemme sinulle laskuja tuotteistamme ja palveluistamme
    • kun rekisteröit tilin käyttääksesi tuotteitamme ja palveluitamme ja rekisteröidyt seminaarien, koulutustapahtumien ja alan tapahtumien osallistujaksi
    • välittääksemme sinulle puhelimitse ja salaamattomilla sähköposteilla ja tekstiviesteillä:
          - uutiskirjeitä ja lehdistötiedotteita
          - sisältöä, joka liittyy tuotteisiin, ohjelmiin, palveluihin tai yleistä tietoa, jonka uskomme kiinnostavan sinua
          - asiaan liittyviä, oikea-aikaisia markkinointiviestejä
    • kun otamme sinuun yhteyttä, jotta toimittaisit meille palvelun
    • kun meidän on ilmoitettava kuluja meihin liittyvien läpinäkyvyyttä koskevien lakien perusteella.
    • suorittaaksemme tilastollisia analyysejä, kyselyitä ja markkinatutkimuksia parantaaksemme olemassa olevia tuotteita ja palveluita sekä kehittääksemme uusia, sisältäen verkkosivustojemme kehittämisen
    • täyttääksemme lainsäädäntöön perustuvat ja riskinhallintaan liittyvät velvoitteemme, sisältäen oikeudellisten vaatimusten laatimisen, esittämisen ja niiltä puolustautumisen..

     

  • TYÖNHAKIJAT

    Käytämme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

    • arvioidaksemme sopivuuttasi tehtävään, jota olet hakenut
    • suorittaaksemme suositusten tarkistuksia
    • ollaksemme sinuun yhteydessä hakemukseesi liittyen
    • täyttääksemme lainsäädäntöön perustuvat ja riskinhallintaan liittyvät velvoitteemme, sisältäen oikeudellisten vaatimusten laatimisen, esittämisen ja niiltä puolustautumisen.

3.  Kuinka suojaamme henkilötietojasi? 

  • Käytämme useita eri turvallisuus- ja tietosuojamenettelyjä tietojesi suojaamiseksi ja noudattaaksemme sovellettavaa tietosuojalainsäädäntöä. Sinun on syytä huomata, että käyttämistämme turvatoimista huolimatta internetin kautta siirrettyjen tietojen turvallisuutta ei voida koskaan taata täysin
  • Ilmoitamme mahdollisista tietoturvaloukkauksista lainsäädännön edellyttämällä tavalla

 

4. Keiden kanssa jaamme henkilötietojasi? 

  • Emme myy tai vuokraa henkilötietojasi. Jaamme henkilötietojasi ainoastaan tämän tietosuojailmoituksen mukaisesti ja vain siinä määrin kuin sovellettava laki sallii
  • Saatamme jakaa henkilötietojasi ResMedin sisaryhtiöiden tai tytäryhtiöiden kanssa sekä minkä tahansa ResMedin omistaman ja hallitseman yhtiön kanssa
  • Saatamme jakaa henkilötietojasi, jos ResMedin liiketoiminta siirretään kokonaan tai osittain fuusion, yhtiön omaisuuden myynnin tai muun syyn johdosta
  • Saatamme jakaa henkilötietojasi, jos meidän on lain mukaan tehtävä niin.
  • Jos olet tuotteidemme ja palveluidemme loppukäyttäjä, saatamme jakaa henkilötietojasi suostumuksellasi terveyspalveluidentarjoajasi kanssa
  • Jos olet työnhakija ja toimit rekrytointitoimiston kanssa hakiessasi töihin ResMedille, saatamme jakaa meille jakamasi henkilötiedot rekrytointitoimiston kanssa
  • Saatamme jakaa henkilötietojasi rajoitetuissa tilanteissa valvotulla ja turvallisella tavalla konsernin ulkopuolisten henkilötietojen käsittelijöiden sekä palveluntarjoajien kanssa, jotka toimittavat palvelumme osia puolestamme. Näitä henkilötietojen käsittelijöitä ja palveluntarjoajia velvoitetaan sopimusperusteisesti säilyttämään henkilötietosi luottamuksellisina ja käyttämään henkilötietojasi ainoastaan suorittaakseen niitä palveluita, joita olemme palkanneet heitä toimittamaan. He eivät saa käyttää henkilötietojasi mihinkään muuhun tarkoitukseen. Käytämme kolmannen osapuolen henkilötietojen käsittelijöitä ja palveluntarjoajia seuraaviin tarkoituksiin:
        - tietojen käsittelyyn ja säilyttämiseen
        - markkinointiin.
        - tilausten täyttämiseen (sisältäen toimitukset ja maksut)
        - tekniseen tukeen
        - rekrytointiin. 

 

5. Siirrämmekö henkilötietojasi eta-alueen ulkopuolelle?

Jotta olisi mahdollista tuottaa palveluitamme ja tuotteitamme, saattaa olla tarpeen, että henkilötietoihisi on pääsy sen oikeudenkäyttöalueen ulkopuolelta, jossa olet ne toimittanut tai että ne siirretään sen oikeudenkäyttöalueen ulkopuolelle, jossa olet ne toimittanut. Tähän saattaa sisältyä henkilötietojesi siirtäminen Euroopan talousalueen (ETA:n) sisäiseltä alueelta ETA-alueen ulkopuolelle tai ETA-alueen ulkopuolelta ETA-alueen sisäiselle alueelle. Katso kohta ”Keiden kanssa jaamme henkilötietojasi?” saadaksesi lisätietoja siitä, kuinka henkilötietojasi jaetaan muiden ResMedin yksiköiden ja kolmannen osapuolen palveluntarjoajien kanssa.

Jos henkilötietoihisi on pääsy ETA-alueen ulkopuolelta tai ne siirretään ETA-alueen ulkopuolelle, käytämme asianmukaisia toimia varmistaaksemme, että henkilötietosi säilyvät suojattuina ja turvassa sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. EU:n vakiosopimuslausekkeet ovat voimassa kaikkien henkilötietoja jakavien ja käsittelevien ResMedin yksiköiden välillä.

Jos konsernin ulkopuoliset palveluntarjoajat käsittelevät (meille palveluita tarjotessaan) henkilötietoja ETA-alueen ulkopuolella, sisältää niiden kanssa tekemämme kirjallinen sopimus asianmukaiset toimet (yleensä vakiosopimuslausekkeet).

Euroopan komissiolla on valta määrittää, tarjoaako ETA-alueen ulkopuolinen valtio riittävän tietosuojan tason, jos henkilötietoja käsitellään kyseisessä valtiossa. Luotamme Euroopan komission Kanadaa koskevaan riittävyyspäätökseen.

 

6. Millä perusteella käytämme henkilötietojasi?

Käytämme henkilötietojasi seuraavilla perusteilla:

  • suorittaaksemme sopimusvelvoitteemme, kuten ostamiesi palveluiden ja tuotteiden toimittaminen.
  • oikeudellisten vaateiden laatimiseksi, esittämiseksi tai niiltä puolustautumiseksi.
  • noudattaaksemme lainsäädäntöön perustuvia velvoitteitamme.
  • oikeutetut etumme, jotka perustuvat asiakkuuteesi tai mahdolliseen asiakkuuteesi
  • suostumuksellasi.

 

7.  Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Säilytämme henkilötietojasi:

  • niin kauan, kuin meidän edellytetään niitä säilyttävän lääkinnällisiä laitteita ja kirjanpidon säilytysvaatimuksia koskevien lakien mukaan säilyttävän. Säilytämme kirjanpitoaineistoa kuusi (6) vuotta ja tilaushistoriaa viisi (5) vuotta.
  • oikeustoimiin liittyvän kanne-ajan.
  • hyvän käytännön vaatiman ajan.
  • ResMedin liiketoiminnallisten syiden vaatiman ajan.

 

8. Mitkä ovat henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeutesi?

Euroopan unionin yleinen tietosuoja-asetus ja muu sovellettava tietosuojalainsäädäntö määrittävät rekisteröidyille tietyt oikeudet.

Sinulla on oikeus pyytää jäljennös säilyttämistämme henkilötiedoista. Sinulla on myös oikeus:

  • pyytää tietojesi oikaisua
  • tietyissä tilanteissa vaatia tietojesi poistamista.
  • tietyissä tilanteissa rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä
  • tietyissä tilanteissa vastustaa henkilötietojesi käsittelyä
  • joissakin tapauksissa pyytää sinuun liittyvien henkilötietojen siirtoa toiselle rekisterinpitäjälle.

Sinulla on myös oikeus jättää valitus ResMedin suorittamasta henkilötietojesi käsittelystä paikalliselle valvontaviranomaiselle. 

Jos vastustat henkilötietojesi käsittelyä tai jos olet antanut suostumuksesi käsittelyyn, mutta haluat myöhemmin peruuttaa sen, kunnioitamme valintaasi oikeudellisten velvoitteidemme mukaisesti. Voit antaa tai peruuttaa suostumuksesi henkilötietojesi suoramarkkinointikäyttöön milloin tahansa muuttamalla tilivalintojasi (jos sellaisia on), ottamalla meihin yhteyttä sähköpostitse (info@resmed.fi) tai puhelimitse (09 86 76 820), tai noudattamalla jokaiseen lähettämäämme markkinointisähköpostiin sisällytettyjä ohjeita tilauksen peruuttamiseksi

Vastustamisesi (tai aiemman suostumuksesi peruuttaminen) saattaa tarkoittaa, että emme voi suorittaa yllä (katso kohta ”Mihin tarkoituksiin käytämme henkilötietojasi”) esitettyjen tarkoitusten edellyttämiä toimia. Lisäksi et välttämättä enää voi käyttää tarjoamiamme palveluita ja tuotteita.

Huomaa, että vaikka olet päättänyt peruuttaa suostumuksesi, saatamme jatkaa henkilötietojesi käsittelyä lain vaatimassa tai sallimassa määrin erityisesti oikeudellisten vaateiden esittämiseen ja niiltä puolustautumiseen liittyen tai lakisääteisten velvoitteidemme täyttämiseksi.

Meidän on varmistuttava siitä, että henkilötietosi ovat oikeita ja ajantasaisia. Tästä syystä pyydämme sinua ilmoittamaan henkilötietojesi muutoksista sähköpostitse osoitteeseen info@resmed.fi

Oikeutesi eivät ole ehdottomia, ja arvioimme ne pyyntösi yhteydessä.

Jos sinulla on meille rekisteröity tili, saatat voida itse täyttää joitakin tietoihin liittyviä pyyntöjä, kuten henkilötietojesi päivittämisen tai oikaisun, kun vierailet verkkosivumme käyttäjäprofiilissa. Muussa tapauksessa voit lähettää pyyntösi meille sähköpostitse osoitteella info@resmed.fi
 

9. Lapsia koskevat henkilötiedot

Emme tietoisesti kerää henkilötietoja lapsilta. Verkkosivustomme ja palvelumme eivät ole lapsille tarkoitettuja tai suunnattuja. Jos olet alle 13-vuotias tai alle 16-vuotias ja henkilötietojesi käsittely asuinmaasi lainsäädännön mukaan edellyttää huoltajan suostumusta, älä koskaan käytä verkkosivustoamme tai palveluitamme millään tavoin.

Jos vanhempi tai huoltaja saa tietää, että hänen lapsensa on toimittanut meille henkilötietojaan ilman asianmukaista suostumusta, ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteella

  • privacy@resmed.eu (Euroopassa)
  • Jos havaitsemme, että käyttäjä on alaikäinen ja on toimittanut meille henkilötietoja, poistamme kyseiset henkilötiedot tietokannastamme.

Jos havaitsemme, että käyttäjä on alaikäinen ja on toimittanut meille henkilötietoja, poistamme kyseiset henkilötiedot tietokannastamme.


10. Yhteystiedot tietosuojakysymyksissä

Mikäli sinulla on kysyttävää tästä tietosuojaselosteesta, ole hyvä ja ota yhteyttä:

Privacy Office

ResMed Deutschland GmbH

Haferwende 40

28357 Bremen

privacy@resmed.eu